GOJİ BERRY
GOJİ BERRY
Goji Berry - Lycium barbarum
GOJİ BERRY
GOJİ BERRY

Goji Berry - Lycium barbarum

Fiyat : ₺200,00(KDV Dahil)

Bitki Boyu: 25-40cm

Saksı Hacmi: 2 Lt

:

Kurt Üzümü (Goji Berry) - Lycium barbarum L.

4m yüksekliğine ulaşabilen Kurt üzümü, yaprak döken çok yıllık çalımsı formda bir bitki olup, iklimsel ve çevresel şartlara oldukça dayanıklıdır  

Işık İsteğiGüneşli veya az gölgeli yerlerde iyi yetişir. Ülkemizin her bölgesinde, 800-2000 m rakım arasında yetişme potansiyeline sahip bir bitkidir. Mantar hastalığı riskinden ve meyve olgunlaşmasında gecikmeye sebep olmasından dolayı sahil bölgeleri fazla uygun değildir

Toprak İsteği Hafif-kumlu, orta-kuvvetli ve ağır-killi vb. toprak tiplerinde iyi gelişim gösterir.

Çiçeklenme Dönemi: Haziran

Maksimum Boy: 1m

Soğuğa Dayanıklılık-27°C ile +39 °C sıcaklıklar arasında gelişim gösterebilir.

Ömrü: Çok yıllık

Kullanılan Kısmı: Kök, çiçekleri, yaprakları ve meyveleri.

Kullanım Alanları: Kurt üzümü kökleri, yaprakları ve hatta çiçekleri de insan sağlığına faydalarından dolayı Çin’de çok kıymetli olan tıbbi bir bitkidir. Sağlık ve sağlıklı beslenme bakımından meyvesi, uzun generatif süresi sebebiyle arıcılıkta polen ve nektar kaynağı olması bakımından çiçeği, çay olarak kullanılabilen yaprağı ve geliştirilebilir kimyasal içeriği ile de kozmetik sanayiinde önemli yeri bulunmaktadır.

Hasat ZamanıHaziran-Ekim

Dikim: Dekar başına sıra arası ve sıra üzeri mesafe büyüklüğüne ve arazinin vaziyetine bağlı olarak 250-350 adet arasında fidan dikilmesi tavsiye edilmektedir. Fidan dikim sezonu ise yılın her ayı olmakla birlikte Nisan ayından Ekim ayına kadar olan süre daha çok tavsiye edilir. Ancak didan dikimi ilkbahar ya da yaz aylarında yapılmalıdır.

BakımKurt üzümü dikimi yapılan arazide mutlaka su olmalıdır. Sulamada en iyi usulün damlama sulama tekniğidir.

1. yıl: Kurt üzümü fidanları bahçeye dikilip, ortalama 1 m’lik kamış / çıtalara bağlanmalıdır. 30 cm’den tepe kesimi yapılarak gövdenin güçlenip kalınlaşması sağlanmalıdır.

2. yıl: Bitkinin tek dal olarak uzayıp gitmesini önleyerek, hem gövde kalınlaşması hem de taç yapması için ilkbaharda yaklaşık 60 cm’den tepe kesme işlemi tekrarlanmalıdır. Çatal sayısı da en güçlülerinden 3’e indirilmelidir. Bu işlemler yapılmadığı takdirde kendini taşıyamayan bir bitki gövdesi meydana gelecektir.

Sonraki yıllar: İlerleyen zamanlarda ağaçların her bahar budama işlemi tekrarlanmalıdır. Hasat boyu 1.75-2.0 m arasında olmalıdır. Meyveler, son yılın yeni, taze sürgünleri üzerinde oluştuğundan dolayı, yaz ortasında budama yapılması meyve verimini düşürecektir.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR